Joga za osobe sa invaliditetomVeć godinama sertifikovani instruktori Joga saveza Srbije pomažu u prevazilaženju smetnji i umanjenju tegoba. Tako, Joga Savez Srbije omogućava da se održava joga za osobe sa invaliditetom.

 

Joga kao put ka socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju, i joga za osobe sa invaliditetom, predavanje Marije Zulić, 5.5.2014.

 

Dana 5. maja 2014. godine Marija Zulić – sertifikovana instruktorka joge (dipl.defektolog rehabilitator somatoped) održala je u sali Instituta za mentalno zdravlje u Palmotićevoj 37, na sastanku Društva defektologa Srbije, podsekciji za reedukaciju psihomotorike i autizam.predavanje pod nazivom “Joga kao put ka socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom” na osnovu naučnog rada autora Marije Zulić i prof.dr Predraga Nikića.

Joga za osobe sa invaliditetom

Joga čas za decu sa posebnim potrebama, Požarevac, Violeta Nikolić i Božidar Ljubisavljević, 3.4.2014.

Dana 03. aprila 2014. godine sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije Joga centra “Sunce” Požarevac Violeta Nikolić je uz asistenciju sertifikovanog instruktora Božidara Ljubisavljevića održala prvi čas. Ovim časom nastavljena je realizacija projekta ,,Joga za sve,, koji finansira Grad Požarevac, pod pokroviteljstvom Joga saveza Srbije u organizaciji Joga centra ,,Sunce,“ se nastavlja promotivnim časovima joge u Dnevnom centru za decu sa posebnim potrebama.

Joga za osobe sa invaliditetom

Joga za decu, OŠ Desanka Maksimović, Požarevac, 28.3.2014.

Dana 28.03.2013. godine Joga centar ,,Sunce,, Požarevac je započeo realizaciju projekta ,JOGA ZA SVE”, čiji je sufinansijer GRAD POŽAREVAC.
U okviru akcije ,,NEDELJA EKOLOGIJE,, u O.Š. Desanka Maksimović u Požarevcu, sertifikovana instruktorka Joga saveza Srbije, Joga centra Požarevac Milica Ivković, uz asistenciju sertifikovane instruktorke Nesice Ilić, održala je čas joge učenicima nižih razreda uz aktivno učešće i nastavnog osoblja. Projekat obuhvat rad sa predškolskom, školskom, decom sa posebnim potrebama, sportistima, zdravstvenim radnicima kao i sa svim zainteresovanim građanima.

Joga za osobe sa invaliditetom

Inkluzivna radionica joge za decu Zemuna, Marija Zulić, 2.3.2014.
Dana, 2. marta sertifikovana instruktorka joge Marija Zulić održala je inkluzivnu radionicu joge za decu u Zemun polju u zgradi Mesne zajednice Zemun polje u okviru projekta: ‘Podrži inkluziju – deca Zemuna’.

Joga za osobe sa invaliditetom

 

Međunarodni joga festival – Srbija 2013. Ada, Marija Zulić i deca iz Udruženja EVO RUKA, 31.avgust 2013.